Garantie voorwaarden

Garantievoorwaarden

Fabrieksgarantie Fatbike Ouxi, EB, V20

Je hebt 6 maanden fabrieksgarantie op de accu en motor. Daarnaast heb je 12 maanden fabrieksgarantie op het frame. Op de rest van de onderdelen is er geen fabrieksgarantie. 

Fabrieksgarantie Fatbike Phatfour

Je hebt op alle elektronische componenten 2 jaar garantie. Daarnaast heb je 5 jaar fabrieksgarantie op het frame. Op de rest van de onderdelen is er geen fabrieksgarantie. 

Fabrieksgarantie Fatbike super 73

Je hebt 24 maanden fabrieksgarantie op de accu of tot 500 laadcyclus. Daarnaast 12 maanden garantie op het frame en motor. Op de rest van de onderdelen is er geen fabrieksgarantie. 

Fabrieksgarantie Fatbike knaap

Je hebt 24 maanden fabrieksgarantie op de accu, frame, besturingssysteem, display en motor. Op de rest van de onderdelen is er geen fabrieksgarantie.

Fabrieksgarantie tweedehands Fatbike 

Op een tweedehandse Fatbike is er geen fabrieksgarantie. 

Wettelijke garantie: recht op een goede Fatbike

Bij aankoop van een fatbike heb je naast de fabrieksgarantie ook recht op wettelijke garantie. Dit betekent dat je recht hebt op een goede Fatbike. Een goede Fatbike, betekent dat je de Fatbike -een bepaalde tijd- moet kunnen gebruiken zonder problemen.  

Wat is de levensduur van een fatbike?

Hoelang je gemiddeld met een goede Fatbike kunt rijden, hangt af van een aantal factoren:

  • Merk
  • Kwaliteit van onderdelen & prijs
  • Nieuw of tweedehands 
  • Onderhoud van de Fatbike
  • Het gebruik van de Fatbike

Wanneer geen recht op wettelijke garantie?

De wettelijke garantie geldt niet voor onderdelen welke onderhevig zijn aan slijtage zoals bijvoorbeeld de wielen, binnen en buitenbanden, remmen, standaard, koplamp of trapsensor ect.

Je hebt geen recht op de wettelijke garantie wanneer een van onderstaande bepalingen wordt vastgesteld in het onderzoeksrapport:

Schade veroorzaakt door eigen toedoen (bijvoorbeeld: waterschade, valschade, drukschade, stootschade en schade na stunten). Schade veroorzaakt door onjuist gebruik van de Fatbike.

Als je hebt geprobeerd om de Fatbike te openen of repareren of door een derde partij de Fatbike hebt laten repareren.

Als jezelf onderdelen hebt veranderd of toegevoegd welke er vanaf levering niet op zaten.

Als er schade is veroorzaakt door onvoldoende of nalatige onderhoud. Wij adviseren je bij aankoop hoe je de Fatbike dient te onderhouden. 

Als de Fatbike is opgevoerd. Wij kunnen achterhalen of de Fatbike wel of niet is opgevoerd.

Recht op reparatie over vervanging van onderdeel Fatbike

Als er sprake is van een ondeugdelijke Fatbike, dan zullen wij de defecte onderdelen binnen redelijke termijn repareren of vervangen. Wij hanteren een redelijke termijn van 6 weken, zoals bij wet is bepaald.  

Indien het repareren of vernieuwen langer duurt dan 6 weken, in geval van overmacht, dan zullen wij je hierover, zo ver mogelijk, tijdig over informeren. Uiteraard doen wij ons best om dit zo snel mogelijk te regelen. Wij hebben geen vervangende Fatbike beschikbaar. 

Bewijslast wettelijke garantie

In de eerste twaalf maanden na aankoop van de Fatbike dienen wij aan te tonen dat de Fatbike deugdelijk was toen je de Fatbike kocht bij ons. Als de eerste 12 maanden zijn verstreken dan ligt de bewijslast bij jou. Jij dient dan aan te tonen dat je de Fatbike normaal hebt gebruikt en de Fatbike hebt onderhouden zoals wij je geadviseerd hebben bij aankoop van de Fatbike. Wil je de Fatbike niet laten repareren en wil je de koop direct ontbinden, dan dien je zelf aan te tonen dat de Fatbike ondeugdelijk was toen je hem kocht.

Beroep doen op wettelijke garantie?

Indien je een beroep wilt doen op de wettelijke garantie, dan dien je ons dit zo snel mogelijk schriftelijk of per e-mail kenbaar te maken. Wij zullen dan een onderzoek starten om uit te zoeken of het product al dan niet deugdelijk was op het moment van verkoop van de Fatbike en of het defecte onderdeel onder de fabrieksgarantie valt. Indien er geconcludeerd wordt dat er sprake is van een ondeugdelijke Fatbike, dan zullen wij de Fatbike gratis repareren of de defecte onderdelen gratis vervangen. Voor het onderzoek hanteren wij een redelijke termijn van 6 weken. Uiterlijk binnen 6 weken zal er een onderzoeksrapport opgesteld worden en per e-mail verstuurd worden naar jou. Indien het ons niet lukt om binnen 6 weken het onderzoek af te ronden, dan zullen wij je hierover informeren. Indien je niet eens bent met het onderzoeksrapport dan kun je gerust binnen 6 weken bezwaar indienen. Jouw bezwaar dien je schriftelijk of per e-mail naar ons toe te sturen. Een whatsapp bericht of belletje volstaat niet.

Ophaal en bezorgkosten 

De ophaal- en bezorgkosten zijn voor de rekening van de klant. Indien wij tot de conclusie zijn gekomen dat er sprake is van fabrieksgarantie of ondeugdelijke Fatbike, dan worden de ophaal- en bezorgkosten met 50% verminderd. 

Aankoopbewijs garantiebewijs

De getekende aankoopfactuur is het garantiebewijs en de factuurdatum is de ingangsdatum van de garantieperiode.