Verzend- & retourbeleid

Verzendbeleid
Bestellingen van onderdelen die op dezelfde dag worden geplaatst, worden uiterlijk binnen 1-2 werkdagen verzonden. Voor de leveringen zijn wij afhankelijk van een externe partij. Vertraging kan voorkomen. Wij proberen hier zo transparant mogelijk over te zijn. Voor bestellingen van Fatbikes nemen wij altijd eerst telefonisch contact op, om de bestelling en afleverdatum te bespreken. Uiteraard doen we ons best om de Fatbike binnen enkele dagen na de bestelling af te leveren.

Ruil & retourbeleid

Wil jij jouw online bestelling om welke reden dan ook terugsturen? Dat kan, want je hebt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen na aankoop van een Fatbike via onze webshop. Binnen deze termijn kan je de Fatbike of andere artikel aan ons retourneren, zonder opgave van reden. Voor aankopen in de winkel geldt er geen wettelijke bedenktermijn van 14 dagen.

Bekijk hieronder de voorwaarden en procedure voor het retourneren bij online aankopen. Voorwaarden retour sturen:

Ongebruikte staat: Het is belangrijk dat de Fatbike of artikel in ongebruikte staat is wanneer je het retourneert. Als er op de Fatbike is gereden, dan kunnen wij deze niet meer als nieuw verkopen. In dit geval ontvang je niet het volledige aankoopbedrag terug. Wij zullen de waardevermindering en de eventuele kosten voor poetsen/herstel in mindering brengen op het terug te storten bedrag. De waardevermindering bedraagt minimaal 25% van het aankoopbedrag.

Retour binnen 14 dagen melden per e-mail en versturen binnen 14 dagen: Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van de beslissing om de overeenkomst te herroepen. Dit kan op het volgende e-mailadres: info@fatbikenederland.com. Vermeld het bestelnummer en welk(e) artikel(en) je wilt retourneren. Geef ook aan of je het artikel wilt ruilen en met welke artikel je dit wilt ruilen en/ of je het aankoopbedrag terug wilt ontvangen. Wij accepteren alleen de producten onder het retourrecht als de verpakking en het product in originele, complete, onbeschadigde en ongebruikte omstandigheden bij ons zijn geretourneerd. Alle meegezonden documentatie, samples, verpakkingsmaterialen e.d. moeten worden meegezonden in de retourzending. De Fatbike of artikel dient binnen 14 dagen verstuurd of opgehaald te worden.

Retourmogelijkheden Fatbike:

Je kunt de Fatbike of het artikel zelf terugbrengen naar de winkel in Lisse (Meer en Duin 58 L, 2163 HC Lisse) Dit kan alleen op afspraak.

Je kunt de Fatbike ook door ons laten ophalen. Op deze manier heb je het minste kans op eventuele vervoersschade.

Je kunt de Fatbike of artikel per post retourneren. Als je de Fatbike per post retourneert, dan is de kans groot op eventuele vervoersschade. Wees hiervan bewust.

Vervoersschade voor eigen rekening: Als je de Fatbike per post wilt retourneren, verpak de Fatbike zodanig, dat deze niet beschadigd wordt tijdens het transport. Maak ook altijd een foto van de verpakking, waarop een degelijke verpakking zichtbaar is. Eventuele vervoersschade bij terugsturen is op eigen risico. We zullen de kosten van de vervoersschade inhouden op het terug te storten bedrag. Als je een ander artikel dan een Fatbike retourneert per post, gebruik dan de originele verpakking voor het retourneren. Heb je de originele verpakking niet meer? Dan kun je deze niet meer retourneren. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor diefstal of verlies van het product of de verpakking tijdens de retourzending. 

De retourkosten voor eigen rekening: De verzendkosten voor de retourzending van  de Fatbike of onderdelen  komen voor jouw eigen rekening. Indien je de Fatbike door ons wilt laten ophalen, dan zullen wij de ophaalkosten inhouden op het terug te storten bedrag. Wij zullen vooraf de ophaalopdracht, de ophaalkosten bespreken. Nadat wij de artikelen terug hebben ontvangen, krijg je het aankoopbedrag terug.

Uitsluitingen retourneren: Er zijn een aantal uitzonderingen op het gebruik van het herroepingsrecht: 

Speciaal naar uw wens samengestelde producten (bijvoorbeeld een custom build Fatbike)

Artikelen die door onjuist gebruik schade hebben opgelopen

Artikelen met montage- of gebruikerssporen

Artikelen met software waarvan de verzegeling verbroken is geweest.

Heb je vragen over onze verzend- en retourbeleid, neem dan gerust contact met ons op.